BLOG

A lombtrágyázásról röviden.

2022.11.22 15:45
Kehi Richárd

 

"A lombon keresztüli tápanyag utánpótlással a talajt nem terheljük"

 

  A növények az egyetlen létforma a földön, ami képes a bőrszövetén keresztül tápanyag anyagcserére.Alapvető mezőgazdasági elv, hogy a növények táplálását a gyökéren keresztül történő tápanyagutánpótlásra kell alapozni. Ennek ellenére a gyep esetében megoldható a tisztán lombon keresztül történő tápanyagutánpótlás, ami egyébként tőlünk nyugatabbra teljesen hétköznapi dolog és rengeteg előnnyel jár! Tápanyagozási tervünk kialakításakor mindenképp érdemes számolni a lombon keresztül történő tápanyagutánpótlással is. Biostimulátorok, termésfokozók kijutattásának is ez a legjobb módja.

Előnyei:

-A lombon keresztül felvett tápanyag a talajt nem terheli

-A mikroelemek felvehetősége talaj PH függő, viszont lombon keresztül könnyen és gyorsan pótolhatóak

-Azonnali hatás! Nem kell várni feltáródásra, bemosódásra.

-Viszonylag olcsó

A lombon keresztül történő tápanyagfelvétel a gázcserenyílások kísérősejtjein át történik, amelyek a levél színén és fonákján egyenlő arányban helyezkednek el. Ahoz hogy a levelek mindkét oldalát elérjük a lombtrágyával, ködszerű, erősen porlasztott permetet kell létrehoznunk. Ehez jól jön egy nagy nyomású, jó minőségű permetező. A legideálisabb időpont a permet kijutatásra a kora reggel, mert ilyenkor a gázcserenyílások nyitott állapotban vannak.

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.